Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Αι μωραί παρθέναι


ImageΠερνάει, όπως όλα δείχνουν, η πρόταση Καραμίχα προς τους προέδρους των ΕΑΣ για επιστροφή των Ενώσεων στη διεκπεραίωση των δηλώσεων ΟΣΔΕ, αυτή τη φορά όμως με μόνη αμοιβή την δαπάνη ύψους 25 εκατ. ευρώ από την πλευρά της Πολιτείας.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιείται την Τρίτη (9/3) στα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ οι πρόεδροι των Ενώσεων καλούνται να αποφασίσουν αν θα επανέλθουν στη διαδικασία ενεργοποίησης των δηλώσεων των αγροτών με μόνη αμοιβή τη δαπάνη των 25 εκατ. ευρώ που είναι διατεθειμένο να καταβάλει το κράτος και χωρίς καμιά άλλη επιβάρυνση των καλλιεργητών, ανεξαρτήτως αν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή όχι. 
Πρόκειται για πρόταση η οποία τίθεται επί τάπητος μετάαπό συμφωνία της υπουργού Κατερίνας Μπατζελή με τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ ΤζανέτοΚαραμίχα και η οποία ξεκαθαρίζει την κατάσταση προς όφελος των παραγωγών και μεσημαντικό κόστος για τις Ενώσεις. Σημειοτέον ότι τα προηγούμενα χρόνια οιεισπράξεις των Ενώσεων για τη διαχείριση των δηλώσεων κυμαίνονταν από 75 μέχρι120 εκατ. ευρώ.
Η αποδοχή της πρότασης Καραμίχα από τους προέδρους τωνΕνώσεων αποτελεί πολιτική νίκη της υπουργού Μπατζελή επί του θέματος για τηνοποία φυσικά θα οφείλει χάρη στον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Μια τέτοια εξέλιξη επί του θέματος, εκθέτειανεπανόρθωτα τους πρωην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Μπασιάκο και Κοντόπου συναινούσαν σε μια πολύ μεγάλη επιβάρυνση των καλλιεργητών για τις δηλώσειςΟΣΔΕ, δικαιώνει εν μέρει τον κ. Χατζηγάκη που προέβαλε σοβαρές αντιρρήσεις,χωρίς όμως ν’ αλλάξει την κατάσταση και αποθεώνει την υπουργό Μπατζελή που μετη σύμφωνη γνώμη όλων μηδενίζεται το κόστος των δηλώσεων για τους παραγωγούςκαι ελαχιστοποιείται για το κράτος. (πηγη)


Κοίτα που κάνανε και τσιριμόνιες ότι τάχα δε το θέλανε γιατί  παρεξεγήθηκαν  τάχα που τους έβριζε όλος ο κόσμος (το γιατί τους έβριζε δεν το σκέφτηκαν καθόλου), και τώρα τρέχουν να μαζέψουν και τα 25 εκ άρον άρον ,γιατί άλλα έσοδα γιοκ!!
Και ως συνήθως θα ανακαλύψουν και ένα κρυφό και ανεπίσημο χαράτσι το οποίο θα πέφτει κατά κεφαλή με τον εκβιασμό ότι δεν πρόκειται να καταχωρηθεί η αίτηση και έτσι εύκολα τα 25 θα τα κάνουν 50 και 75 και...........

Δεν υπάρχουν σχόλια: