Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

Πετάνε ΄΄χαρταετό΄΄ οι Βουλευτές . Ακόμη να πάρουμε τα 7 λεπτά για τα Ροδάκινα λένε οι παραγωγοί .


Εκ του ασφαλούς οι πρόσφατοι εκλεγμένοι Βουλευτές «πετάνε χαρταετό» με δυσμενείς τις συνθήκες των «καιρών» για την αγροτική οικονομία. Περιμένουν τους αγρότες να ξαναβγούν στους δρόμους για να....... έρθουν οι σοφοί και να κάνουν διαπιστώσεις, διαπιστώσεις, διαπιστώσεις…φαίνεται ότι κάποιοι έχουν ενεργοποιήσεις τον αυτόματο πιλότο και ετοιμάζονται για καλοκαιρινές διακοπές διαρκείας.
Αυτό τονίζει με ανακοίνωση της η «Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών» και ο πρόεδρος Τάσος Χαλκίδης μιλώντας πριν απο λίγο στο Agroschannel .
«Στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αφού συγκέντρωσε ένα επαρκές πακέτο διαπιστώσεων, προχώρησε στην εξαγγελία δεσμεύσεων. Κυβερνητικών δεσμεύσεων που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο και την ενίσχυση επιμέρους καλλιεργειών.
Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα παραγωγική περίοδο ακόμα και σήμερα δεν έχουν τακτοποιηθεί εκκρεμότητες της προηγούμενης χρονιάς. Η καταβολή των 7 λεπτών όπως υποσχέθηκε η κ. Μπατζελή για την συγκομισθείσα ποσότητα των βιομηχανικών ροδάκινων, όφειλε να είχε διεκπεραιωθεί εδώ και δυο μήνες πριν. Είναι προφανής η αγωνία και η απορία των αγροτών για το τι πρόκειται να γίνει με τα 7 λεπτά.
Τα 7 λεπτά αντιπροσωπεύουν το 30% του συνολικού ετήσιου εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών. Οι οικονομικές υποχρεώσεις των αγροτών βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όπου πολλοί δεν έχουν αποπληρωθεί από τους συνεταιρισμούς. Ταυτόχρονα καλούνται να ξεκινήσουν τη νέα παραγωγική χρονιά ε χρήματα που δεν έχουν.
Απέναντι στην κατάσταση αυτήν, είναι χαρακτηριστική η απουσία των Βουλευτών. Κανένας δεν γνωρίζει να πει την ημερομηνία πληρωμής των 7 λεπτών. Κανένας δεν νοιάζεται να ενημερώσει τους αγρότες για την εξέλιξη στα θέματα των θεσμικών αλλαγών όπου το Υπουργείο αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα και υποσχέθηκε ριζικές αλλαγές και τομές σε θεσμικό επίπεδο.
Εκ του ασφαλούς οι πρόσφατοι εκλεγμένοι Βουλευτές «πετάνε χαρταετό» με δυσμενείς τις συνθήκες των «καιρών» για την αγροτική οικονομία. Περιμένουν τους αγρότες να ξαναβγούν στους δρόμους για να έρθουν οι σοφοί και να κάνουν διαπιστώσεις, διαπιστώσεις, διαπιστώσεις…φαίνεται ότι κάποιοι έχουν ενεργοποιήσεις τον αυτόματο πιλότο και ετοιμάζονται για καλοκαιρινές διακοπές διαρκείας.
Θέλουμε να γνωρίζουμε αν η ευνοϊκή προνομιακή μεταχείριση των λίγων, η οποία δημιουργήθηκε από την ελαστικότητα και την παθογένεια του συστήματος θα συνεχιστεί ή εάν υπάρχει πρόθεση και βούληση να αλλάξουν τα πράγματα προς όφελος των αγροτών. Περιμένουμε να δραστηριοποιηθούν οι αρμόδιοι και επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε μελλοντική μας ενέργεια».(πηγη)

αυτά που λέγανε πρι τις εκλογές οι νυν κυβερνητικοί βουλευτές τα θυμούνται ή μήπως θέλει λίγο φρεσκάρισμα η μνήμη τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: