Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

l'etat c'est nous

Κατάληψη του κτιρίου της Νομαρχίας Ημαθίας, πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί οι ροδακινοπαραγωγοί – μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» από το Μακροχώρι Ημαθίας, οι 75 μόνιμοι εργαζόμενοι, άλλοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, καθώς και εποχικοί εργάτες, διαμαρτυρόμενοι έντονα για «την αναλγησία των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που επιδεικνύουν εδώ και περίπου ένα χρόνο, ώστε να ενταχθεί και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Η ΠΡΟΟΔΟΣ σε απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου για τα χρέη του προς την ΑΤΕ».




Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για τη μοναδική επιχείρηση για την οποία δεν έχει δοθεί η παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου στο Νομό Ημαθίας.
Σχετική ανακοίνωση του συνεταιρισμού περιλαμβάνει τα εξής:

«Η ένταξη του συνεταιρισμού στα πλαίσια της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών είναι ζήτημα που αφορά κάθε υπηρεσία και κάθε κυβερνητικό φορέα, διότι η συγκεκριμένη επιχείρηση παράγει σε δύο βιομηχανικά συγκροτήματα κομπόστες ροδάκινου, τα οποία απορροφούν την παραγωγή 3.500 οικογενειών του τόπου μας και απασχολούν 75 μόνιμους υπαλλήλους καθώς και 1.000-1.200 εποχικούς εργάτες επί 6μηνης απασχόλησης.

Καλούμε για μια ακόμη φορά τον αρμόδιο υπουργό να ασχοληθεί τέλος πάντων με το συγκεκριμένο πρόβλημα του Α.Σ. «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» Μακροχωρίου Ημαθίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Α.Σ. «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» είναι εκείνος που συγκράτησε τις τιμές των ροδάκινων την περσινή περίοδο προς τα πάνω και αυτό είναι το πρόβλημα ανταγωνιστικών κύκλων που καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να αποκόψουν την πορεία του συνεταιρισμού για να μην υπάρχει αυτό το εμπόδιο την επόμενη περίοδο και να ευωδοθούν τα όποια σχέδιά τους».
Επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία

Ο Νομάρχης Ημαθίας, κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, είχε επικοινωνία με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία και φορείς. Ειδικότερα, το έγγραφο του Νομάρχη προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Αλογοσκούφη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κοντό, Μακεδονίας-Θράκης, κ.Τζίμα, τους υφυπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Λέγκα, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κιλτίδη, αλλά και προς το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τσιότρα, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
"Αν και έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και έχουν προσκομιστεί όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που ζητήθηκαν μόνο για αυτόν τον Συνεταιρισμό, δεν έχει ενταχθεί ακόμα στη ρύθμιση χρεών του με εγγύηση Δημοσίου, με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι οι αγρότες.

Αντιλαμβάνεστε ότι δημιουργείται οξύ πρόβλημα τόσο για τις οικογένειές τους όσο και για την τοπική κοινωνία.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματός τους".

Πηγή:agronews.gr



ΣΧΟΛΙΑ:

1. Εφόσον η παραγωγή κομπόστας πουλήθηκε γιατί δεν πληρώνονται οι παραγωγοί και σύρονται εκβιαστικά πίσω από τα χρέη που δημιούργησε η διοίκηση??

2.Το κράτος είμαστε εμείς!!! Δηλαδή τα χρέη της κάθε κακοδιαχείρησης τα επωμιζόμαστε όλοι μας.

3.Ξέρετε πολλές εταιρίες που ενώ έχουν τόσα χρέη να χτίζουν πολυτελή τριώροφα γραφεία?

Δεν υπάρχουν σχόλια: