Τρίτη 1 Απριλίου 2008

ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ ΣΤΟΝ ΟΓΑ

Με νόμους μόνο δεν αλλάζει τίποτα χρειάζονται και μηχανισμοί ελέγχων - 1/4/2008
Τελικά ψηφίστηκε ένας ακόμη νόμος στη Βουλή, που αναλαμβάνει να δώσει «ανάσα», όπως υποστηρίζουν αυτοί που τον υπερψήφισαν, στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας. Μεταξύ αυτών των ταμείων περιλαμβάνεται και ο ΟΓΑ με τις «ευρωπαϊκού» επιπέδου συντάξεις που προσφέρει στους αγρότες, οι οποίοι μια ζωή μοχθούν (και για περισσότερα χρόνια από τους άλλους ασφαλισμένους) πάνω στη καλλιέργεια της γης ή εκτρέφοντας τα ζώα τους.

Μιλήσανε στη Βουλή για τα προβλήματα της ανασφάλιστης εργασίας, αύξησαν τα χρόνια εργασίας στις γυναίκες (ξέχασαν να μειώσουν τα χρόνια για τις αγρότισσες), αλλά κουβέντα για την ουσία του προβλήματος, που είναι η ανάγκη ελέγχων, για να σταματήσουν κάποιοι να παρανομούν, δηλαδή να εισπράττουν ότι δεν δικαιούνται (τα γνωστά λαμόγια της χώρας μας).
Ζητάμε να αυξηθούν οι συντάξεις και να εξοικονομήσει ο ΟΓΑ χρήματα και φτιάχνουμε νόμους στη Βουλή, όταν την ίδια στιγμή άγνωστος αριθμός ατόμων -όχι όμως μικρός λέμε εμείς σαν δημοσιογράφοι, αλλά κανένας από τα κυβερνητικά γραφεία δεν μπορεί να μας διαψεύσει, αφού δεν έχει κάτσει ποτέ να ελέγξει- παριστάνουν ότι είναι αγρότες, ενώ ήταν (ή και είναι ακόμη) μόνον ιδιοκτήτες (εκ κληρονομιάς ή όχι) αγροτεμαχίων, για να τους χορηγηθεί αγροτική σύνταξη !
Έτσι, κάποιοι συνταξιούχοι του δημοσίου ή του ΤΕΒΕ ή και ασφαλισμένοι άλλων ταμείων, που δεν είδαν εργασία στα χωράφια ούτε… σε ντοκιματέρ της τηλεόρασης, είναι ταυτόχρονα συνταξιούχοι του ΟΓΑ (!)
Το κόλπο είναι απλό και στη χώρα μας (που είναι πρωταθλήτρια στις κομπίνες) πραγματοποιείται με την βοήθεια του γνωστού φακέλου (ή όπως χαϊδεύτηκα το αποκαλούν οι κάτοικοι αυτού του τόπου φακελάκι), προς κάποιους «υπαλλήλους» κάποιων Δήμων ή Κοινοτήτων, με αποτέλεσμα να καταφέρνουν να πάρουν έγραφα ότι δήθεν είναι καλλιεργητές, ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι της κοινότητας και ό,τι άλλο τους βολεύει.
Η συμπεριφορά αυτή κάποιων επιόρκων οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή του ΟΓΑ αποτελεί απάτη, σε βάρος του Δημοσίου και συντελεστή και άλλων ποινικών αδικημάτων: ψευδορκίας και ηθικής αυτουργίας, ψευδούς βεβαιώσεως, δωροδοκίας κ.λ.π.
Βέβαια με αυτό τον τρόπο κάποιοι «τυχεροί» μπορούν να εισπράττουν δύο συντάξεις ταυτόχρονα. Το ίδιο πρόσωπο δηλαδή, να είναι συνταξιούχος γήρατος και αναπηρίας του ΟΓΑ και να συνταξιοδοτείται παράλληλα και από άλλο ασφαλιστικό φορέα. Έτσι μπορούν και τα «φέρνουν βόλτα», ενώ οι υπόλοιποι «άτυχοι» …… ας κάνουν ότι μπορούν για να επιζήσουν.
Εμείς δεν μπορούμε να βάλουμε ντετέκτιβ, η δουλειά του δημοσιογράφου δεν είναι ούτε να αστυνομεύει ούτε να δικάζει, απλά περιμένουμε, όπως και οι υπόλοιποι αγρότες, το κράτος να μπορέσει κάποια στιγμή να οργανώσει κάποιους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να μαζέψουν τις «μαϊμούδες» αγρότες, για να απολαύσουν αυτοί που πραγματικά μοχθούν αυτά που δικαιούνται, κάτι που συμβαίνει στον υπόλοιπο αγροτικό πληθυσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Πηγή: agrotypos.gr


Και όχι μόνο αυτοί!!!

Κάτι μόνιμοι κάτοικοι Αυστραλίας Γερμανίας ΗΠΑ κλπ κλπ και κάτι άλλοι απίθανοι που δεν είχαν πάει μία φορά στην ζωή τους σε χωράφι .

Ας είναι καλά τα κορόιδα που πληρώνουν εισφορές για να πάρουν 450 ευρώ ενώ οι παραπάνω χωρίς μία θα πάρουν 330 μηνιαίως.

Άξιοι!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: