Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣΜε αφόρητα αργούς ρυθμούς φεύγουν από τα λιμάνια και τα συμπύρηνα ροδάκινα - 22/4/2008
Με αφόρητα αργούς ρυθμούς, φεύγουν εμπορεύματα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι του σημείου να φαίνεται ότι δεν φεύγει τίποτα. Έτσι μαζί με όλα τα εμπορεύματα δεν φεύγουν και τα φορτία με συμπύρηνα ροδάκινα.
«Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει αυτή η ιστορία και πως θα τελειώσει. Έτσι κι έρθει ο Ιούνιος και δεν έχουν αδειάσει οι αποθήκες, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε την καινούργια σοδειά» λέει ο κ. Δουράκης διευθυντής της ΕΚΕ. Και συμπληρώνει ότι «φυσικά τα προβλήματα με τους πελάτες μας θα φανούν «καλύτερα» από την επόμενη σαιζόν». Προς το παρόν στο λιμάνι παρόλο ότι κάτι κινείται, παραμένουν 400 φορτία (κοντέϊνερ) όπου το καθένα περιέχει περίπου 900 κιβώτια. Και αν τα πολλαπλασιάσετε με 13 ευρώ/μέσο όρο το κιβώτιο, βγαίνει ένας αριθμός που δεν είναι συνηθισμένος να χάνεται για την ελληνική οικονομία. Εννοείται ότι και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας έχουν δίκιο, αλλά και οι αγρότες μας έχουν ακόμη μεγαλύτερο δίκιο.

Πηγή: agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: