Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ

ΕΣΥΦ: Το ΥΠΑΑΤ απειλεί να θέσει εκτός κυκλοφορίας μεγάλο αριθμό προϊόντων Φυτοπροστασίας - 15/4/2008
Ο Ελληνικός Σύλλογος Φυτοπροστασίας εκφράζει σε ανακοίνωσή του, την απογοήτευση των ασχολούμενων με την φυτική παραγωγή και την προστασία της, για την ακραία θέση του ΥΠΑΑΤ, σε επίπεδο ακολούθων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υπερέβη εκείνη και των κατ’ επάγγελμα αυστηρών κριτών των προϊόντων Φυτοπροστασίας, δηλαδή των βορείων κρατών - μελών, των οποίων η γεωργία είναι οριακή.
Μια πρόταση που κατέθεσε ο Έλληνας εκπρόσωπος, η οποία αγνοεί τις ανάγκες της Ελληνικής Γεωργίας και της επιστημονικής προσέγγισης του θέματος, απειλεί να θέσει εκτός κυκλοφορίας μεγάλο αριθμό προϊόντων Φυτοπροστασίας με άμεσο αντίκτυπο στη γεωργική παραγωγή. Ελαιοκομία, λαχανικά, σταφύλι, ρύζι και πατάτα θα είναι οι καλλιέργειες που θα θιγούν σε πρώτη φάση με σοβαρότατες συνέπειες.
Σε μια περίοδο αλματώδους αύξησης της ζήτησης των γεωργικών προϊόντων, τοποθετήσεις αυτής της μορφής θα οδηγήσουν σε περαιτέρω συρρίκνωση της γεωργικής παραγωγής και εισοδήματος, καθώς και σε υποβάθμιση της ποιότητας και αύξηση των τιμών των τροφίμων.
Ο Ε.Σ.Υ.Φ. και μαζί ο γεωργικός κόσμος της Ελλάδος απευθύνει έκκληση στην ηγεσία του Υπουργείου Γεωργίας να αναθεωρήσουν την στάση τους κατά τις επόμενες διεργασίες προώθησης της σχετικής οδηγίας.

Πηγή: agrotypos.gr

Ξυπνάτε εκεί στο Υπουργείο.
Μόλις ακούσατε "οικολογικά" και "καθαρά" σπεύσατε να υπερθεματίσετε μαζί με τους βόρειους φίλους μας , αλλά ξεχνάτε ότι αυτοί είτε δεν έχουν γεωργία , είτε λόγω κλιματικών συνθηκών δεν έχουν τους εχθρούς και τις ασθένειες στις καλλιέργειες που αντιμετωπίζει ο νότος.
Και αν περάσει το μέτρο , θα τρέχετε να προλάβετε τις τιμές που θα εκτοξευθούν ,και θα αναρωτιέστε γιατί ανεβαίνει ο πληθωρισμός.
Αντί αυτού ψάξτε να βάλετε μια τάξη στην αγορά των φυτοπροστατευτικών που γίνεται χάος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: