Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ

Αντιγράφουμε απ'ο το δελτίο τύπου του ΥΠΑΑΤ
"ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς θα αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση το καρτέλ του κρέατος και τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κατ’ αρχάς, πρέπει να σας πω ότι έχουμε στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, έτσι ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες επικράτησης εναρμονισμένων πρακτικών στον τομέα του κρέατος. Εκτός από αυτό, προτρέπουμε και ενισχύουμε προσπάθειες των κτηνοτρόφων, έτσι ώστε να οργανωθούν σε συλλογικές δράσεις για να μπορέσουν απευθείας να διαθέτουν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές και να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών του παραγωγού και του καταναλωτή".


Δείτε τώρα εδώ την απόφαση της επιτροπής ανταγωνισμού για μια παρόμοια υπόθεση με τα βιομηχανικά ροδάκινα του 2006.

Πρόβλεψη: Η επιτοπή ανταγωνισμού θα κρίνει ότι οι ετήσιες συγκεντρώσεις για την διαπραγμάτευση αμνοεριφίων για την περίοδο του Πάσχα εμπίπτουν στην κατηγορία της εναρμόνισης των τιμών από πλευράς των εμπόρων. Θα τους επιβληθεί ένα γελοίο πρόστιμο όπως στην Ε.Κ.Ε (1000 ευρώ) και το 2009 τα τηλεοπτικά συνεργεία θα είναι πάλι έξω από τον χώρο διαπραγμάτευσης για τα πασχαλινά σφάγια όπυ και πάλι θα συμφωνηθεί η standart τιμή πώλησης.

ΕΡΩΤΗΜΑ;
Μήπως γνωρίζουν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού αν τα βιομηχανικά ροδάκινα το 2007 πουλήθηκαν σε όλες τις βιομηχανίες της Ε.Κ.Ε στην ίδια τιμή;

Δεν υπάρχουν σχόλια: