Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

το δούλεμα πάει σύννεφο...................


Aνήσυχοι και στο όριο για κινητοποιήσεις είναι οι αγρότες της Ημαθίας που περιμένουν ακόμα την καταβολή των 7λ ανά κιλό. Χτες συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο του Απ Παύλου και συνεδρίασαν ώστε να καθορίσουν τις αντιδράσεις τους.
Το ρεπορτάζ του 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ έχει ως εξής:
Την υπόσχεση ότι την Πέμπτη (15/4) θα λάβουν την ενίσχυση της πολιτείας (7 λεπτά ανά κιλό) έλαβαν οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν, το Υπουργείο δεσμεύτηκε να καταβάλει τα χρήματα στους...

...παραγωγούς γνωρίζοντας για την κινητικότητα των αγροτών της Ημαθίας και την συγκέντρωσή τους στο Δημαρχείο Αποστόλου Παύλου. Οι ροδακινοπαραγωγοί συγκεντρώθηκαν χθες στο Μακροχώρι, και φάνηκαν αποφασισμένοι να προβούν σε κινητοποιήσεις αν δεν τηρηθεί η υπόσχεση. «Καλά είναι να μαζευόμαστε, να βλέπουν ότι είμαστε ενωμένοι» τόνισε ο επικεφαλής της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Τάσος Χαλκίδης. Η ανακοίνωση για την καταβολή της κρατικής ενίσχυσης έγινε δεκτή με επιφυλάξεις και αμέσως μετά η κουβέντα πέρασε στο τι θα γίνει με την φετινή παραγωγή. Στις ανησυχίες που εκφράστηκαν ο κ. T. Χαλκίδης μετέφερε δηλώσεις του προέδρου των Κονσερβοποιών Κώστα Αποστόλου ότι η φετινή χρονιά θα είναι ακόμη δυσκολότερη από την περσινή. «Τι θα κάνουμε φέτος;» ήταν το ερώτημα των περισσοτέρων και η απάντηση του κ. Χαλκίδη ήταν «θα διεκδικήσουμε τα 33 λεπτά ανά κιλό για να μπορέσουμε να ζήσουμε».
Από το συγκεντρωμένο κοινό εκφράστηκαν αποδοκιμασίες για τους βουλευτές και όταν το λόγο ζήτησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαμπίδης δημιουργήθηκε ένταση. Με την παρέμβαση του Νομάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη οι τόνοι έπεσαν. Ο κ. Χαμπίδης πήρε το λόγο και δήλωσε ότι η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το ροδάκινο πρέπει να χαρακτηριστεί εθνικό προϊόν και να επιδοτηθεί από το κράτος. Στην αγροτική συνάντηση τοποθετήθηκε και ο νομάρχης ο οποίος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για καταβολή της κρατικής ενίσχυσης και έπλεξε το εγκώμιο της «Αυθόρμητης Κίνησης». Ο κ Καραπαναγιωτίδης τόνισε ότι η Νομαρχία ζήτησε από τους συνεταιρισμούς να δηλώσουν ποιοι δεν πλήρωσαν τους παραγωγούς και γιατί και πρόσθεσε ότι στο επόμενο δεκαήμερο θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα. «Πρέπει ως εθνικό προϊόν να αντιμετωπισθεί το ροδάκινο και θέλει συντονισμένες κινήσεις».
Εκπρόσωποι της Πέλλας εξαπέλυσαν πυρά εναντίον του υφυπουργού κ. Καρχιμάκη κατηγορώντας τον για ευνοϊκή μεταχείριση αγροτών της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: