Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

τα σκέφτονται πριν τα πουν ή ........................;

Μόνο μέσω συνεταιριστικών οργανώσεων θα μπορούν στο μέλλον οι παραγωγοί δημητριακών, βάμβακος και οπωροκηπευτικών, να εμπορεύονται τα προϊόντα τους, ενώ στο συμβόλαιο θα αναγράφεται υποχρεωτικά η τιμή του προϊόντος. Τα παραπάνω ανέφερε την Τετάρτη (17/2) η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κα Μπατζελή, κατά την ομιλία της στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Επίσης σύμφωνα με την ίδια, αν κάποιος αγρότης πουλήσει χωρίς συμβόλαιο, τότε δεν θα έχει καμιάς άλλης μορφής επιδότηση από το κράτος εκτός φυσικά από την Ε.Ε. Επιπρόσθετα, τα συμβόλαια θα κατατίθενται στην Εφορία και θα διασταυρώνονται με το ΟΣΔΕ, ενώ χωρίς τη δήλωση καλλιέργειας του ΟΣΔΕ δεν θα μπορεί να γίνεται καμία συναλλαγή.
Την ίδια στιγμή, η υπουργός έκανε γνωστό ότι αφενός η ενιαία ενίσχυση θα δοθεί ως τις 15 Μαρτίου, ενώ από 1 - 5 Μαρτίου θα γίνει έλεγχος ποιότητας στην ψηφιοποίηση από στελέχη της Ε.Ε. Αφετέρου στο εξής η δήλωση των αγροτών για την είσπραξη της επιστροφής ΦΠΑ θα συνοδεύεται και από τη δήλωση του ΟΣΔΕ.
«Η στρατηγική μας για τα τρόφιμα καλύπτει τα 2/3 της συνολικής στρατηγικής μας για τη γεωργία. Το εισόδημα του αγρότη πρέπει να προέρχεται κυρίως από την αγορά, όπως συμβαίνει με τα οπωρολαχανικά (60%) και το βαμβάκι (80%)», υπογράμμισε η κ. Μπατζελή, συμπληρώνοντας ότι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αγορά αγροτικών προϊόντων θα έχουν ανακοινωθεί από τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας μέχρι τα τέλη Μαρτίου.


μα καλά τα σκέφτονται πριν τα πουν ή ........................;

Πρώτον από που και ως που θα είναι υποχρεωμένος ο κάθε ένας να παραδίδει την παραγωγή του σε συνεταιρισμό ; Ανήκει αυτό στα πλαίσια του ελεύθερου ανταγωνισμού; Η Ε.Ε πως θα το ακούσει όταν το κάνει νόμο του κράτους; Έχει υπ' όψιν της η κ Υπουργός πως και γιατί διαλύθηκαν οι περισσότεροι συνεταιρισμοί; και τώρα πάμε για νεκρανάσταση όλων των παρασίτων προφανώς κατά παρότρυνση της ΠΑΣΕΓΕΣ;
Οι υγιείς ιδιώτες έμποροι οπορωκηπευτικών που έχουν επενδύσει ένα σωρό λεφτά σε υποδομές και προσωπικό θα λάβουν ως δώρο το χρυσό λουκέτο από το ΥΠΑΑΤ ;
Και πόθεν προκύπτει η ισότιμη παρουσία στην αγορά όταν κάποιοι θα αποκλείονται από τις εθνικές επιδοτήσεις ;
και τώρα στα συμβόλαια !!! πότε θα υπογράφονται ; προ της συγκομιδής; Δηλαδή ξέρετε εσείς κυρία Υπουργέ την τιμή του ροδάκινου τον Αύγουστο από σήμερα; Αν ναι να μας την πείτε και σε εμάς να κανονίσουμε την πορεία μας!!!! Μήπως στα συμβόλαια θα αναγράφεται ένα εύρος τιμών από πχ από 0,10 ως 0,40 για το ροδάκινο και στο τέλος θα παίρνεις το 0,15 και θα λες και ευχαριστώ;;;; Ή μήπως η τιμή θα αναγράφεται μετά την πώληση σε υπογεγραμμένα χαρτιά.

Η συνέχεια σε λίγο.......


Δεν υπάρχουν σχόλια: