Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ ΝΑ Σ' ΑΛΕΙΨΩ.........

Τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης και οι Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομαρχιών δεν θα λειτουργήσουν ανταγωνιστικά αλλά συμπληρωματικά, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστας Σκιαδάς, απαντώντας στην «ανησυχία που διακατέχει τους Γεωτεχνικούς που υπηρετούν στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις» σε σχέση με τις αρμοδιότητες και τον ρόλο των Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΤΟΚΑΑ).
Ο κ. Σκιαδάς, εκπροσωπώντας τον Υπουργό κ. Αλέξανδρο Κοντό, θα εγκαινιάσει την Δευτέρα, 7 Ιουλίου, το Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης Ναυπλίου και εν συνεχεία την Τρίτη, 8 Ιουλίου, το Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης Λακωνίας. Ο Γενικός Γραμματέας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι επί του θέματος «της ανησυχίας που διακατέχει τους Γεωτεχνικούς που υπηρετούν στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις» σε σχέση με τις αρμοδιότητες και τον ρόλο των Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΤΟΚΑΑ) έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η λειτουργία των Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης και των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΔΑΑ) των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων θα είναι συμπληρωματική, δεν θα λειτουργήσουν ανταγωνιστικά οι δύο υπηρεσίες, ούτε τα ΤΟΚΑΑ θα υποκαταστήσουν τις ΔΑΑ στις αρμοδιότητες που έχουν αφού ο ρόλος και η αποστολή τους είναι διακεκριμένος. Δεν δικαιολογείται καμία ανησυχία των Γεωτεχνικών που υπηρετούν στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, αφού θα συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση μέτρων των δύο επιχειρησιακών προγραμμάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΠΑΑ – Αλέξανδρος Μπαλτατζής και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας (ΕΠΑΛ))».

Πηγή:agrotypos.gr


Οι Νομαρχιακές υπηρεσίες αποψιλώνονται διαρκώς από αντικείμενα εργασιών τους τα οποία μοιράζονται δεξιά και αριστερά σε οργανισμούς και νέες δομές που συνεχώς εφευρίσκουν οι ηγεσίες του ΥΠΑΑΤ.
Έτσι έμπειρο προσωπικό με τεχνογνωσία αποσύρεται για να έρθουν να αναλάβουν και να στήσουν εκ του μηδενός μηχανισμούς οι νέες δομές.

Βολεύονται έτσι και οι πολιτικοί που εφαρμόζουν το διαιρει και βασίλευε, ενώ ταυτόχρονα τακτοποιούν ημέτερους σε θέσεις προέδρων και γενικών διευθυντών .

Δεν υπάρχουν σχόλια: