Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Μπερδεύει η ΔΕΗ την παραγωγή ρεύματος με την παραγωγή προϊόντων - 4/7/2008
«Οι σαράντα ημέρες τον χρόνο που μεταποιούμε, είναι ο κόπος μιας χρονιάς για τους αγρότες. Ας το εξηγήσουν αυτό οι της ΔΕΗ στους αγρότες ότι τα προϊόντα τους δεν θα απορροφηθούν και να τους πουν επίσης τι να τα κάνουν» λέει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (Ε.Κ.Ε), κ. Κώστας Αποστόλου, ως σχόλιο στο αίτημα της ΔΕΗ για μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Με την τακτική της αυτή, η ΔΕΗ φέρνει σε κατάσταση «υστερίας» παραγωγούς και μεταποιητές των συμπύρηνων ροδάκινων και μάλλον έχουν πάθει black out στη σκέψη αφού ζητά από τις μεταποιητικές βιομηχανίες «περιορισμό της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας….και θα ανταμειφθούν αυξάνοντας το ποσοστό της έκπτωσης της χρέωσης ισχύος των ισχυόντων τιμολογίων…ενώ εάν δεν ανταποκριθούν θα υπάρξει πρόσθετη χρέωση 35% κατά μέγιστο της χρέωσης ισχύος των ισχυόντων τιμολογίων».!!
Μήπως νομίζουν οι της ΔΕΗ ότι δουλεύουν μόνο air-condition σε αυτού του είδους τις βιομηχανίες; Μήπως νομίζουν στο ΥπΑΝ ότι τα ροδάκινα μεταποιούνται… χειροκίνητα;
Το σίγουρο είναι ότι όλοι μαζί - ΔΕΗ και ΥπΑΝ….εντυπωσίασαν πάλι το πανελλήνιο!
Από την πλευρά της η Ε.Κ.Ε. έστειλε εξώδικο στη ΔΕΗ όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται: «….Σας καλούμε με την παρούσα όπως μην προχωρήσετε σε καμία διακοπή ηλεκτροδότησης όπου λειτουργούν τα εργοστάσια του κλάδου μας στους νομούς Ημαθίας, Πέλλας και Λάρισας, ειδάλλως θα προβούμε σε όλα τα νόμιμα μέσα που μας παρέχει η νομοθεσία κατά της ΔΕΗ….».
Αναμένουμε τις εξελίξεις και κατά πόσο θα καταλάβουν τη σοβαρότητα της κατάστασης οι όποιοι υπεύθυνοι.


πηγή: agrotypos.gr


Η ΔΕΗ καταρχήν έχει την υποχρέωση να τροφοδοτεί τους πελάτες της (μεγάλους και μικρούς) με ηλεκτρικό ρεύμα συνέχεια και αδιάλειπτα. Το που θα βρεί ρεύμα είναι δικό της πρόβλημα, όπως το και να πληρώσουμε τον λογαριασμό που μας στέλνει είναι δικό μας πρόβλημα!

Αν ο κ Αθανασόπουλος ως manager της ΔΕΗ άγχεται για τα κέρδη της, του προτείνουμε να κάνει εσωτερική αναδιάρθρωση στην εταιρία και κατ αρχήν να βρει πόσους χιλιάδες μισθοδοτεί και δεν εμφανίζονται ποτέ στην εργασία τους (βλ. συνδικαλιστές).

Δεν υπάρχουν σχόλια: