Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΕ

Απάντηση του Α.Σ. «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» στην Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος - 16/6/2008
Σκληρή απάντηση δίνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» Μακροχωρίου, στην ανακοίνωση της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ), που αναφερόταν στην πώληση, που πραγματοποίησε ο Συνεταιρισμός, μεγάλης ποσότητας κομπόστας στην εταιρία GASTON, την οποία χαρακτήριζε η ΕΚΕ σαν «συναλλαγή που έγινε κατά παράβαση των αρχών του ανταγωνισμού».

Συγκεκριμένα η ΠΡΟΟΔΟΣ υποστηρίζει τα εξής:
«Η ανακοίνωση κάνει λόγο για την πώληση μεγάλης ποσότητας κομπόστας μονόκιλου ροδάκινου στην δήθεν χαμηλή τιμή των 12,25 ευρώ ανά χαρτοκιβώτιο με τελικό αποδέκτη την εταιρία GASTON. Πλην όμως του ανωτέρω γεγονότος η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος προβαίνει σε ψευδείς, ανυπόστατους και άκρως συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς χαρακτηρίζοντας τον συνεταιρισμό μας υπερχρεωμένο και αναξιόχρεο και ότι προβαίνουμε σε εμπορικές συναλλαγές κατά παράβαση των αρχών του ανταγωνισμού.
Η εταιρία GASTON είναι πελάτης που απορροφά μέρος της παραγόμενης από τον συνεταιρισμό μας κομπόστα. Στο δημοσίευμα που ψευδώς αναφέρεται ότι έχουμε πωλήσει κομπόστα ροδακίνου στην τιμή των 12,25 €, η αλήθεια είναι η εξής: Επετεύχθη συμβόλαιο πώλησης κομπόστας ροδακίνου στην τιμή των 12,90 €, με προπληρωμή των προϊόντων πριν την φόρτωση και με χρόνο φόρτωσης Μάρτιο 2008 έως Νοέμβριο 2008.
Η ανωτέρω παραπειστική και κατευθυνόμενη ανακοίνωση πλέον των άλλων, σκοπό έχει να πλήξει το κύρος του συνεταιρισμού μας και κατ’ επέκταση των χιλιάδων μελών μας σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή, αυτή της έναρξης της περιόδου παραγωγής και πώλησης κομπόστας.
Πάγια τακτική του συνεταιρισμού μας είναι η ομαλή λειτουργία της αγοράς και οι συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, αρχές τις οποίες τηρούμε απαρέγκλιτα όλα τα χρόνια της λειτουργίας μας.
Οι εμπνευστές της ανωμαλίας δεν μπορούν να γίνουν τοποτηρητές της νομιμότητας. Αυτό το απαξιωτικό δημοσίευμα έχει σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι ενόψει της καμπάνιας του βιομηχανικού ροδακίνου και να αγορασθεί η Α΄ ύλη του βιομ. ροδακίνου φθηνά.
Όταν έγινε γνωστό ότι ενταχθήκαμε στα πλαίσια της ρύθμισης του Υπουργείου Οικονομικών όπως όλοι οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και τα μέλη της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος, εύλογα και ο πιο καλόπιστος μπορεί να αντιληφθεί και να καταλάβει ότι αυτοί κρύβονταν επί 12 μήνες πίσω από την καθυστέρηση της έγκρισης που τελικά δέχθηκε ο Συνεταιρισμός μας. Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί «γιατί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Η ΠΡΟΟΔΟΣ και η KONVERI AE, επί 12 μήνες δεν μπορούσαν να ενταχθούν στην ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών, όταν όλοι οι άλλοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και τα μέλη της Ε.Κ.Ε. είχαν ενταχθεί από τον Ιούνιο/Ιούλιο του 2007». Και μόλις αντιλήφθηκαν ότι πλέον δεν μπορούν άλλο να κάνουν τίποτα στράφηκαν στις παραπάνω συκοφαντίες.
Για το πλήγμα που έχει υποστεί ο συνεταιρισμός μας από την ανωτέρω δυσφημιστική ανακοίνωση επιφυλασσόμεθα για τα νόμιμα».

πηγή :http://agrotypos.gr/

1 σχόλιο:

spagric είπε...

Από ότι βλέπω πάλι προετοιμάζονται όλοι να χτυπήσουν την τιμή παραγωγού, σαν να μας περνούν μηνύματα. Τι θα γίνει φέτος με την τιμή παραγωγού? Πόσο θα πουληθεί το βιομηχανικό ροδάκινο? Γιατί έχω την εντύπωση ότι θα φτάσουμε πάλι στο τέλος να συζητάμε για 19 και 20 λεπτά και θα προσπαθούμε όλοι να συνδικαλιστούμε την τελευταία στιγμή... Καιρός είναι να ανταγωνιστούν και τα παλικάρια της ΕΚΕ, το εύλογο ερώτημα είναι όμως πως????