Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2008

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΛΑΜΠΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ??

EKE: Συμβόλαιο πώλησης κομπόστας με τιμές «κάθετης πτώσης» - 9/6/2008
Σε ένα περίπου μήνα θα αρχίσει η παραγωγή κομπόστας ροδακίνου στην Ελλάδα. Σήμερα δεν είναι γνωστό το κόστος παραγωγής, σε κάθε όμως περίπτωση αναμένεται σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το περυσινό. Έτσι και στις τιμές της κομπόστας θα επιδιωχθούν αυξημένες τιμές σε σχέση με πέρσι, αναφέρει η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ). Παρόλα αυτά όμως την προηγούμενη βδομάδα έγινε συμβόλαιο πώλησης σε τιμή φθηνότερη κι από την περσινή (!)
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.), την οποία σας δημοσιεύουμε αυτούσια, υποστηρίζει τα εξής: «Η εταιρία GASTON αγόρασε από την κονσερβοποιία ΠΡΟΟΔΟΣ - KONVERI (που είναι η μόνη Ελληνική κονσερβοποιία μη μέλος της Ε.Κ.Ε.) πολύ μεγάλη ποσότητα μονόκιλου ροδάκινου στην τιμή των € 12,25 / χαρτοκιβώτιο, με τελικό αποδέκτη μεγάλη Γερμανική εταιρία. Η τιμή αυτή αντιστοιχεί σε τιμές πώλησης του 2005 η δε ποσότητα και ο τελικός αγοραστής είναι τέτοιου επιπέδου που διαμορφώνει αγορά. Είναι πράξη μιας υπερχρεωμένης κονσερβοποιίας η οποία είναι γνωστό ότι χρωστάει δεκάδες εκατομμύρια στην ΑΤΕ, δεν έχει πληρώσει τα περυσινά ροδάκινα στους παραγωγούς, δεν έχει πληρώσει τα περυσινά κουτιά και δεν έχει πληρώσει την περυσινή ζάχαρη. Τα μέλη της Ε.Κ.Ε. στέκονται αντίθετα σ’ αυτή τη πράξη. Θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της αγοράς από υγιείς αγοραστές και πωλητές που θα διαμορφώσουν σωστές συνθήκες ανταγωνισμού. Η εταιρία GASTON και όποιος άλλος επιδιώξει παρόμοιες πρακτικές, θα βρει αντίθετα τα μέλη της Ε.Κ.Ε. που θα επιδιώξουν τιμές πώλησης με βάση το κόστος παραγωγής».

ΠΗΓΗ:www.agrotypos.gr


Αιωρείται επικύνδυνα στην ατμόσφαιρα ο "επιθανάτιος ρόγχος" του Α.Σ. ΠΡΟΟΔΟΣ και των παρ αυτώ κονσερβοποιείων Το κανόνι αυτήν τη φορά θα χτυπήσει οριστικά με θύματα πρώτα απ΄όλους τους παραγωγούς συμπυρήνων.

Πόθεν Έσχες για τα Δ.Σ. των συνεταιρισμών υπάρχει ?

Έχει πάει ποτέ κανείς φυλακή για την οργιώδη κακοδιαχείριση των οικονομικών των συνεταιρισμών?

Ως πότε κάποιοι θα αποκτούν τεράστιες περιουσίες με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου?

Ποιος επέτρεψε να σωρευτούν χρέη 60 εκ ευρώ και δεν το σταμάτησε?
Ποιος έδινε τις φορολογικές ενημερότητες?
Πάντως από ότι ακούγεται στην πιάτσα ετοιμάζονται και άλλες "ομοβροντίες πυροβολικού"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: