Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

Αυτός είναι οργανισμός όχι παίξε –γέλασε.

Περιμένεις μήνες άνεργος, και όταν έρχεται η στιγμή που υπογράφεις την περιβόητη 6μηνη σύμβαση, το πρώτο πράγμα που λες είναι, άντε επιτέλους να πάρουμε και κάνα φράγκο.
Υπολογίσατε όμως χωρίς τον ξενοδόχο.(ΟΠΕΚΕΠΕ)

Ο οργανισμός δεν έχει πληρώσει ακόμα, μετά από 
3 ΜΗΝΕΣ τα εκτός έδρας έξοδα των συμβασιούχων.Δεν αναφερόμαστε μόνο στην ημερήσια αποζημίωση αλλά στα τιμολόγια από τα ξενοδοχεία και την ενοικίαση των αυτοκινήτων.

Πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση,αφού για την ενοικίαση των αυτοκινήτων(30 εως45 ευρώ την ημέρα) και των ξενοδοχείων(30 έως 65 ευρώ την ημέρα) αναγκάζονται και τα βάζουν από την τσέπη τους.

Τι γίνετε όμως για τους συναδέλφους που δεν έχουνε;Υπάρχει πληροφορία(όχι επιβεβαιωμένη) ότι μερικοί προχώρησαν σε λήψη καταναλωτικού δανείου για να αντεπεξέλθουν,ενώ οι υπόλοιποι είναι αγανακτισμένοι.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΑΠΟ ΝΟΜΟ ΣΕ ΝΟΜΟ,ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ,ΜΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ 3 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ.

Συνάδελφος μας ενημέρωσε ότι τα έξοδα του τελευταίου μήνα ξεπέρασαν τις 2500 ευρώ,ενώ ο ίδιος εισέπραξε μόνο το μισθό του(περίπου 1000).

Τι έχει να μας πει ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ.Μελάς γι’αυτήν την κατάσταση;

Τι έχει να πει το Υπουργείο και ο κ.Κοντός γι΄αυτήν την κατάσταση;

Τι έχει να πει το ΓΕΩΤΕΕ και ο κ.Μαρκόπουλος γι’αυτήν την κατάσταση;

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο,όχι μόνο να παρακαλάμε για μια σύμβαση κάτω από αυτές τις συνθήκες,αλλά να καλύπτουμε με δικά μας έξοδα(όσοι έχουν),τα τρέχοντα έξοδα του ΟΠΕΚΕΠΕ,και να βιώνουμε οικονομικά αδιέξοδα εξαιτίας του.

Θα κάνει κάτι κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: