Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Πρωθυπουργέ μας, σε ανέβασε ο Κοντός σε καμιά καρέκλα να τα πεις αυτά; *

Για πόσο ακόμα θα τον αφήνεις να σε εκθέτει έτσι, να σε κατεβάζει και σένα σε επίπεδο Γκόρτζου και να σε βάζει να παπαγαλίζεις δεκάρικους σε επαρχιακά καφενεία;

Σκέφτηκες την περίπτωση να είναι σατανική συνομωσία του με τον "πράσινο" Τζανέτο ή ακόμα χειρότερα με την δικιά σου "σε αναμονή", να σε παρουσιάσουν στον αγροτικό κόσμο σαν να ζεις μέσα στο γυάλινο βιντεοκλάμπ της Ραφήνας;

Επειδή δεν δέχομαι, σαν Έλληνας πολίτης, να είναι μέσα στην άγνοια ο Πρωθυπουργός μας, δώσε μου πέντε λεπτά προσοχή, να σου εξηγήσω τι πράγματι είπες. Συγνώμη για το σεντόνι, αλλά θα τα κάνω όσο πιο λιανά γίνεται, μήπως και καταλάβεις τι "σκούπα" πρέπει να πάρεις.

1) Έγκαιρη καταβολή:
Ποια έγκαιρη και ποια καταβολή;
Το Ελληνικό Κράτος δεν έχει ακόμα καταφέρει να αποκτήσει αξιόπιστο μηχανισμό ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ που κάνουν οι αγρότες, για να πάρουν τις επιδοτήσεις. Η διαχείριση 2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ευρώ τον χρόνο γίνεται από την κλίκα των γαλαζοπράσινων "εκπροσώπων", που μπήκαν στο σβέρκο των αγροτών και του ΥΠΑΑΤ , αλλά και στην τσέπη ΟΛΟΥ του Ελληνικού λαού.

Έλεγχο κάνει ένας Οργανισμός που συνδιοικείται από αυτούς που υποτίθεται ότι ελέγχει, και επιπλέον δουλεύει με ελάχιστο και, κυρίως, εποχιακό προσωπικό.
Τεράστιες οι καθυστερήσεις και τα λάθη κάθε χρόνο (είτε από ανεπάρκεια είτε από σκοπιμότητα), τεράστιες οι αδικίες σε βάρος άσχετων αγροτών, καθώς και οι ωφέλειες των ημετέρων.

Κάθε Δεκέμβριο το κράτος παίρνει ΔΑΝΕΙΟ από την Αγροτική 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ και δίνει ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ το 50% της επιδότησης, για να μην γεμίσει τρακτέρ η πλατεία Συντάγματος χριστουγεννιάτικα. Το υπόλοιπο 50% δίνεται όταν και όπως-όπως κλείσουν οι "υπερεσίες" την διαδικασία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΚΡΗ τι επιδοτήσεις έχει ήδη πάρει και τι έχει λαμβάνειν.
Η μαμά "ΕΟΚ" τα βλέπει και μειδιά. Κάθε χρόνο μας ρίχνει και ένα πρόστιμο, με αποτέλεσμα να πληρώνει τα κερατιάτικα και ο τελευταίος μικροσυνταξιούχος. 1.100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ευρώ έχουμε πληρώσει τα τελευταία χρόνια! Γιατί δεν πήγε ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ κανένας (δεν λέω για φυλακή, μπορεί να τους έχεις και κουμπάρους);

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ είναι και τα 170 εκατομμύρια της εξισωτικής που λες ότι θα δώσεις άμεσα. Τώρα μόλις οι "υπερεσίες" τελειώσανε με την περσινή επιδότηση. Κάτσε να πάρουν μια ανάσα και θα ασχοληθούν και με την φετινή.

2) Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης και Γεωργικοί Σύμβουλοι:
Τα πρώτα είναι ένα ακόμα καφενείο με μεγάλη ταμπέλα. Δεν έχουνε αρμοδιότητες, δεν έχουν έμπειρο προσωπικό, δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Είναι ένα άλλοθι του ΥΠΑΑΤ, για να λέει ότι παρέχει υπηρεσίες στους αγρότες και το ίδιο είναι κάτι περισσότερο από ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Αχαρνών (και μερικά μικρότερα στα γύρω στενά).

Οι Γεωργικοί Σύμβουλοι είναι μεγάλη καραμέλα, που σε κέρασε και εσένα η συμμορία του ΥΠΑΑΤ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ από το Κράτος οι αγρότες.

Είναι ένα πρόγραμμα της 4ης Περιόδου, μικρού προϋπολογισμού, με το οποίο ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ θα επιδοτούνταν κάποιοι λίγοι αγρότες, να αγοράσουν από ιδιώτες ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ συμβουλές. Ανέλαβε την υλοποίηση το ΓΕΩΤΕΕ, το οποίο όμως στην συνέχεια ΠΕΤΑΧΘΗΚΕ ΕΞΩ, γιατί δεν πειθαρχούσε στην συμμορία. Αφού έφτασε να εξεγερθεί και ο δικός σου, ο Νομάρχης της Άρτας, φαντάσου τι του ζητούσαν. Τώρα προσπαθούν να κατευθύνουν τα ευρώπουλα στην γνωστή "Κοινοπραξία", να πάει μαζί με την λεία από το ΟΣΔΕ, το ποσοστό του ΕΛΓΑ και τα άλλα προγράμματα.

The bottom line (όπως λένε και στη Σχολή Φλέτσερ του Tufts) is ότι οι έλληνες αγρότες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ από την Κυβέρνησή σας.

Δεν έχετε τις "υπερεσίες" να το κάνετε, ΕΧΕΤΕ ΚΗΡΥΞΕΙ ΠΟΛΕΜΟ στους επιστήμονες του χώρου και στον φορέα τους, το ΓΕΩΤΕΕ, και έχετε αγκαλιάσει τους πολυπράγμονες γαλαζοπράσινους βαρόνους του αγροτικού χώρου, οι οποίοι σας τραβάνε, μαζί και τους αγρότες, στον βυθό.

3) Δ' ΚΠΣ. (4η Προγραμματική Περίοδο το λένε τα golden boys της Αχαρνών):
Τελειώνει ο δεύτερος χρόνος που έπρεπε να τρέχει και ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ δεν είναι έτοιμες οι "υπερεσίες" σας να το τρέξουν. Ξέρετε τι περιλαμβάνει; Ένα σωρό ανειλημμένες υποχρεώσεις από το Γ' ΚΠΣ, ένα σωρό "τεχνικά έργα" και ΨΙΧΟΥΛΑ για τους αγρότες.

Για την κοσμογονία "έργων" θα μιλήσω σε επόμενο post, stay tuned. Προς το παρόν άσκηση για το σπίτι: Είναι τυχαίο ότι επικεφαλής της "Ειδικής υπηρεσίας" είναι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών;

Βέβαια πως να τρέξει, όταν όλα γίνονται με outsoursing, όταν μαθαίνουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΑΑΤ το περιεχόμενο των Υπουργικών Αποφάσεων όταν λαμβάνουν το ΦΕΚ που έχουν δημοσιευτεί;

Πως να τρέξει, όταν η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, που είναι ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ κατά την Ευρωπαϊκή Κοινότητα (που πληρώνει, μην ξεχνάτε) γίνεται όλο με τους ίδιους "πολυπράγμονες" (που φοράνε βέβαια διαφορετικά "καπέλα" κάθε φορά) και ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ του χώρου;

Πως να τρέξει, όταν στο γραφείο του Υπουργού μπαίνει όποτε θέλει το ΔΣ του Συλλόγου "Μας αρέσει το Πλέξιμο" Άνω Αγουλινίτσας, ενώ ΑΡΝΕΙTAI να συναντηθεί και να συνεργαστεί με το ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ;

4) Νέα Γεωργία:
Πες καλύτερα ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
Νέα Γεωργία είναι η έλλειψη πρότασης και καθοδήγησης από το ΥΠΑΑΤ στους αγρότες, η οποία αναπληρώνεται με λόγια κούφια και ... από τηγανίτα τίποτα.

Την περιέγραψαν μήπως οι 13 μελέτες που ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ; (Αλήθεια που κρύψατε αυτό το απόσταγμα σοφίας που ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ;)

Πιστοποιημένη είναι η φέτα, γιατί είναι σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι;
Πιστοποιημένο και βαμβάκι, γιατί οι αγρότες δεν έχουν να πληρώσουν την ΔΕΗ;
Πιστοποιημένο και λάδι, γιατί οι ελιές θα μείνουν αμάζευτες;
Πιστοποιημένα κηπευτικά, γιατί 80% της Λαχαναγοράς είναι εισαγόμενα;
Πιστοποιημένο και καλαμπόκι, γιατί η ΒΙΑΜΥΛ θα γίνει ξενοδοχείο;
Πιστοποιημένη και η βιοαιθανόλη, μήπως την είδες πουθενά;

Με την τόση καινοτομία, ποιός να το φανταζόταν ότι θα φτάναμε στο σημείο να πούμε: Πού 'σαι ρε Τζουμάκα!

Και μην μου πεις για τον κρόκο, εκεί που σε περιφέρανε. Αν μπορούσαν να βάλουνε στην Θεσσαλία, θα πεινάγανε όλοι. Και η Κοζάνη μαζί.

5) Τα συγκεκριμένα μέτρα (δύο τον αριθμό):
Για το πρώτο, δες στο 1, στο τέλος. Είναι προκαταβολή, με δανεικά!
Για το δεύτερο, δες μερικά post πριν ( Ο Αλέκος Κοντός στηρίζει τα καρτέλ!)

Ας σου κάνω το χατήρι και να δεχθώ ότι ΟΛΑ αυτά τα χρήματα θα πάνε στους αγρότες (που δεν είναι έτσι). Πάρε το κομπιουτεράκι.

150.000.000+170.000.000=320.000.000 : 300.000 (κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, δες προκήρυξη ΟΣΔΕ) = 1.067 ευρώ έκαστος

Μην γίνεσαι τσιγκούνης! Προεκλογικά, πέρσι, μοίραζες τριχίλιαρα.

Δεν το αναθέτεις σε εκείνο το καλό παιδί που υπολόγισε πως οι τράπεζες χρειάζονται 29 δισεκατομμύρια για βοήθεια, μετά από τόσα χρόνια υπερβολικής κερδοφορίας;

Συγνώμη που σε κούρασα, αλλά κάποιος έπρεπε να σου πει πως έχουν τα πράγματα. Οι δικοί σου ασχολούνται με άλλα, που να ξέρουν τι γίνεται πέρα από το Da Capo και τα κανάλια της TV.

Είμαι στην διάθεσή σου για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Με τιμή

Geoponix


* «Την έγνοια μας για τον αγροτικό κόσμο την δείχνουμε στην πράξη», τόνισε ο κ. Καραμανλής, «πρώτον, με την έγκαιρη καταβολή επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, δεύτερον, με τα τοπικά κέντρα αγροτικής ανάπτυξης και τους γεωργικούς συμβούλους, τρίτον, με την ένταξη στο Δ΄ ΚΠΣ, έργων υποδομής και προγραμμάτων που δίνουν νέα πνοή και ώθηση σε όλη την περιφέρεια, τέταρτον με το νέο μοντέλο της ελληνικής γεωργίας που στοχεύει στην ποιότητα στα πιστοποιημένα προϊόντα με ονομασία προέλευσης που εξασφαλίζουν αυξημένο εισόδημα στους παραγωγούς, και πέμπτον με τη λήψη πολύ συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης:-με την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης για να ενισχυθούν, πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι προβλέπεται, οι δικαιούχοι αγρότες, και-με την άτοκη χρηματοδότηση των ενώσεων που συγκεντρώνουν δημητριακά, έτσι ώστε να δοθεί η προκαταβολή τώρα στους παραγωγούς και να διατεθεί το προϊόν αργότερα με πιο ικανοποιητικούς όρους». Από το www.flash.gr


απο το http://geoponix.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: