Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Έδεσσα , 4 -12-2008
Συνάδελφοι κτηνοτρόφοι
Οι κινητοποιήσεις μας τα τελευταία χρόνια και πρόσφατα στην Έδεσσα δείχνουν ξεκάθαρα την ανάγκη για το επόμενο - πιο προωθημένο & πιο συντονισμένο - βήμα μαζί με όλους τους συναδέλ-φους μας της Κεντρικής Μακεδονίας .Η κλιμάκωση του αγώνα μας για τα δυσβάσταχτα προβλήματα μας , είναι ο δικός μας μονόδρομος .
Τα προβλήματα είναι γνωστά , οι αντικτηνοτροφικές πολιτικές, που τα δημιουργούν και τα οξύνουν επίσης γνωστές .
Η κατακόρυφη αύξηση των τιμών στις Ζωοτροφές και οι εξευτελιστικές τιμές παραγωγού στο Γάλα & το Κρέας , δεν είναι παρά μόνο η κορυφή του παγόβουνου της πολιτικής , που επιβάλει η Ε.Ε. και - δυστυχώς - εφαρμόζουνε συνειδητά και κατά γράμμα οι Ελληνικές Κυβερνήσεις . Το πολυδιαφημι-σμένο Νομοσχέδιο για την Κτηνοτροφία αποδείχτηκε «άνθρακες ο θησαυρός» , αφού ούτε το θέμα της νομιμοποίησης παλιών εγκαταστάσεων με απλοποιημένο και - προπάντων μη δαπανηρό - τρόπο για το σχεδόν ανύπαρκτο κτηνοτροφικό μας εισόδημα πέτυχε . Σε εκκρεμότητα παραμένει το ιδιοκτη-σιακό καθεστώς για χιλιάδες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις , οι διαδικασίες χρονοβόρες , ο κίνδυνος ν’αποκλειστούμε αύριο από τις όποιες πενιχρές επιδοτήσεις ορατός .
Πώς να «νομιμοποιήσουμε» τους σταύλους μας , όταν χρειάζονται 15.000 – 20.000 ευρώ και εμείς δεν έχουμε ούτε τα «προς το ζείν» των οικογενειών μας και των ζωντανών μας ;
Μ’αυτές τις απαράδεκτα χαμηλές τιμές των προϊόντων μας και το κοστολόγιο της παραγωγής , πώς να μπορούμε να επενδύσουμε για εκσυγχρονισμό , πλακάκια & μικροτσίπς ;
Ο παραπάνω Νόμος για τη κτηνοτροφία ούτε καν τα άγγιξε . Η εφαρμοζόμενη πολιτική στο τομέα της κτηνοτροφίας πρέπει ν’αλλάξει , οι αγώνες μας έδειξαν στην Κυβέρνηση το δρόμο . Διαφορετικά και με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγήσουν πολύ σύντομα στον αφανισμό μας .
Συνάδελφοι κτηνοτρόφοι ,
η αλλαγή αυτών των πολιτικών αποτελεί αντικειμενική ανάγκη , τόσο για τη δική μας επιβίωση
και το μέλλον των οικογενειών μας , αλλά και εθνική ανάγκη διατήρησης ενός σημαντικότατου κλά-δου της διατροφικής αλυσίδας .
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ & ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ :
Άμεση έκτακτη οικονομική ενίσχυση 50 ευρώ/αιγοπρόβατο , 300 ευρώ/γελάδα & χοιρο-μητέρα, λεφτά υπάρχουν – το δώρο των 28 δις ευρώ στους τραπεζίτες το αποδεικνύει .
Να επιδοτηθούν οι Ζωοτροφές στο ύψος τουλάχιστον του 50 % των σημερινών τιμών .
Θεσμοθετημένες κατώτερες τιμές παραγωγού
Στο Γάλα : - Πρόβειο στο 1,30 ευρώ το κιλό .
- Γίδινο στο 0,90 ευρώ το κιλό .
- Αγελαδινό στο 0,45 ευρώ το κιλό για όλες τις ποσότητες . Στο Κρέας : - Αμνοερίφια στα 8 ευρώ το κιλό .
- Μοσχαρίσιο στα 5 ευρώ το κιλό .
3. Να μην εφαρμοστούν μέτρα , που θα επιβαρύνουν παραπάνω το κόστος παραγωγής , όπως
- Άδειες λειτουργίας σταυλικών εγκαταστάσεων .
- Τοποθέτηση « μικροτσίπς » .
ΟΛΟΙ στις ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ κατά ΔΗΜΟ & ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
τη ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στον ΑΞΙΟ!!!


Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ν.Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: